Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

vrijdag, juli 13, 2012

Humor

Het is voor de kenners/liefhebbers van het genre, maar toen vanavond het ene deel van onze kids met enigszins lange tanden het speelgoed aan het opruimen was, sprong een andere ineens uit het deurgat de living binnen:
  -"Ik ben Mega Mindy, en jullie zijn aan het opruimen. En als er iets is waar Mega Mindy niet tegen kan, dan is het opruimen!"

 Waarop de deur sloot en de superheld weer in het niets verdween.


dinsdag, juli 10, 2012

Die ochtend in den Blokker

Het kleinste kereltje, nog geen drie, zat de hele tijd lieflijk te spelen bij een grote bak, boordevol met autootjes van 99 cent.

Nu is een item voor hem nooit of te nimmer geen speelgoed, tenzij er wielen onder staan, zodat de vertederde vader bij zoveel schattigheid capituleerde: "Allez, ge moogt één autootje kiezen. Maar wel ééntje maar, niet meer.". Want je kent dat spreekwoord van die vinger en de hand.

Daarop kuiert de Ridder rustig tevreden verder tot aan de kassa - een euro in de hand, de "laat die cent maar zitten" in de keel - als achter hem een enorm gestommel weerklinkt.

Komt het kereltje er aan gewaggeld met een (inderdaad: één) reusachtige doos, mét auto, in zijn kleine armpjes balancerend.  Blik op onschuldig en al.


zaterdag, juli 07, 2012

Gerief

-"Mama, wat is dat, uw gerief komen halen?" 
-"Hoe bedoel je?" 
-"Wel we kwamen voorbij Q. en die stond met zijn zussen voor hun huis te spelen en ik vroeg waarom zij wel [versta niet eens diep tussen de regels: en wij niét!] alleen op straat mogen spelen." 
-"So?" 
-"Hij zei dat ze altijd buiten moeten spelen als de papa van X. zijn gerief komt halen."

 Leven met een man die een half jaar per jaar op een ander continent zit, niet makkelijk.

-"Die is vast iets komen repareren in hun huis."


donderdag, juli 05, 2012

Uh Ah Brahim

Ik vind Brahim eigenlijkfeitelijk wel cool.

En zo zeker.