Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

dinsdag, september 27, 2011

Aldi

Een koppeltje beweegt luidruchtig door de winkel.

Hij, met iets tussen trots en enthousiasme legt uit hoe hij zijn leven handig organiseert. -"Kijk hier, dit is goed, maar daar moet je toch goed naar de kwaliteit kijken. En dit valt nog mee en..."

Zij, in mantelpak en duidelijk niet bekend met de Duitse discount tradities, maakt geluiden die interesse veinzen. Zoals prille liefde die de bluts met de buil neemt, al kost het misschien toch meer moeite dan ik van de beroemde "liefde maakt blind" zou verwachten. Een pallet koffie, 12 flessen wijn en een fles champagne in de kar.

Samen schuifelen ze naar de uitgang.

Liefde na de zeventig, dat ruikt wel eens naar een contract.


zondag, september 18, 2011

Citaat van de dag

Bij Koning Sport vraagt Luc Alloo iets in de zin van "sommige mensen zeggen dat het maken van een mooi doelpunt een rijkere ervaring is dan de liefde bedrijven met een mooie vrouw, vind je dat ook?".

Beetje cliché als vraag, maar Luc Alloo smijt daar zulke intonatie tegenaan dat enkel het kapoenerige van over blijft.

Zegt Kobe Ilsen beleefd: "Dat hangt af van de vrouw."

Waarop Aimé Antheunis: "Dat hangt af van het doelpunt."

Schoon vond ik dat, ergens.


vrijdag, september 16, 2011

Citaat van de dag

"Ik ook. Als het niet ongezond was, niet stonk, niet zoveel geld kostte, ge er geen gele tanden en vingers van zou krijgen, dan zou ik ook roken."


woensdag, september 14, 2011

Carriere

Als mensen promotie maken, dan gebeurt dat altijd in zeer saaie termen. Iemand gaat van nen A32 naar A31, wordt 'hoofd' of 'senior' of, godbetert, 'leidinggevende'.

Eigenlijk zouden ze dat toch beter organiseren als in een adventure. Dat je bevorderd kan worden tot "Level 3 programmer met Toughness 7 en een Dodge van 2". En dan kan je je in tijden van crisis als werkgever beperken tot mededelingen als "dit jaar geen opslag, maar je krijgt wel een Violent Fire of Tzeentch".

Daar bestaat vast een managementboek over.


Balen

Op het perron komen aangespurt en dan de deuren zien sluiten, behalve die van de conducteur die u nog net niet toewuift nadat hij - veiligheidsdinges - zijn ingang verspert. Balen.

Nadien ongestoord op een bankje in de nazomerzon een goed boek lezen. Allez ça vanog.

Het nieuwe jaar komt op toeren.


zondag, september 11, 2011

Het riddertje als IT-boy.

Woensdag ga ik verhuizen. Niet van woning of van werk, maar op het internet.

Vanaf woensdag verhuis ik naar de Cloud.

Mijn werk-laptop doet het namelijk enkel nog vanuit zijn docking station - wat er een de facto desktop van maakt.  Een desktop, how nineties!
Om redenen waarvoor het internet te klein is, wil ik (nog) geen nieuwe aanvragen.  Dus heb ik hier een netbook gekocht voor de momenten waarop ik niet aan dat deskje zit. Qua hardware is dat een simpele en betaalbare oplossing, maar wat betreft data en software is het toch niet evident.  Enters the Cloud.

Misschien moet ik wel een notitieboekje bijhouden met mijn ervaringen, want vanwaar ik vandaag sta, zie ik maar vier uitdagingen:

  1. email: boodschappen lees ik via webmail. Ik heb (nog) geen ervaring met het synchroniseren van outlook/thunderbird met web-outlook, dat zou ik wel handig vinden. Webmail gaat significant trager ook, maar misschien ga ik dan beter nadenken over wat ik lees en schrijf. Stel je voor.
  2. data: gegevens stoppen we op het internet, voorlopig in een dropbox (skydrive moet ik nog uitproberen). Delicate gegevens verhuizen naar een kluisje in een truecrypt bestand. Platform onafhankelijkheid is nl. een absolute vereiste. Voorlopig heb ik nog geen alternatief gevonden dat transparant bestanden encrypteert én dat mij aanstaat. Probleem: ik moet eindelijk eens nadenken over een kennis-gebaseerd backup systeem. Dropbox is in zijn gratis versie beperkt tot 2-3Gb, en dat is te weinig om alles in te stoppen.
  3. applicaties: een moeilijke. Qua office gebruik ik vooral Word/Excel/Powerpoint op dagelijkse basis. Je kan die in vereenvoudigde versie in de browser gebruiken, maar het is moeilijk om in te schatten hoezeer je online moet zijn ervoor. Voor andere applicaties zal ik helemaal open source moeten gaan.
  4. scheiden van werk en privé: ik experimenteer alreeds met een XP installatie in een virtualbox, en  met een Ubuntu. Daarin stop ik mijn privé (met privé bedoel ik vooral: experimenten met tooltjes en mogelijke clutter/brol; uw fantasie is groter dan de mijne) en dat kan geregeld veilig opgekuist worden. Mits wat tunen krijg je het bovendien redelijk goed in orde, maar de discipline aanhouden is lastig. Zo tik ik dit nu in een browser van het werk-gedeelte.  Het browservenster zal vermoedelijk ras een grijze zone worden tussen werk en niet-werk.  Een gedeelde directory maakt dat de privé data makkelijk te backuppen zijn én dat de virtuele harde schijf niet groot moet zijn.  Ik weet eigenlijk niet goed of virussen gemakkelijk van host naar guest en terug geraken.
Goeie tips en trucjes zijn altijd welkom.


woensdag, september 07, 2011

United we smoke

Vanochtend in de gang onder Brussel Centraal.

Een man in pak buigt zich elegant over een scheefgezakte bedelaar en reikt hem iets aan.
Ik denk: "Verrassend, de mannen van den ASLK geven toch af en toe hun klein geld weg.".

Bleek hij gewoon de briquet van de bedelaar terug te geven, waarna hij vrolijk paffend de trappen richting bank opstoomde.

Een mens voelt zich voor minder een boerke van den buiten.


maandag, september 05, 2011

Schattig

Tweede zit. Twee stoere kerels zitten, na hun examen, rond een tas koffie.

Normaal gezien gaat het tussen studenten dan over "en toen vroeg-em dees, en toen zei-kik dat terop, en toen vroeg hum ..."

Terwijl mijn oren in het voorbijgaan nieuwsgierig meedraaien, hoor ik de ene tegen de andere "jah, en dan is het altijd van mijn achterste is te dik, en wamoettekikdan daaropzegge?".

Zorgen, zorgen, altijd weer zorgen.


zondag, september 04, 2011

Het meisje

Het meisje met de hond is gestorven.

De hele dag boksen woorden in mijn kop, mooie. Maar de dood is zo vreselijk banaal.
Ze komt nooit meer terug. Nooit meer.

F*ck.


donderdag, september 01, 2011

39 jaar geleden

Soms ben je toevallig op dezelfde plaats of op dezelfde dag als het boek waarin je aan het lezen bent.

Zo was het op de trein in mijn boek net 1 september, 1972 weliswaar.
De dag waarop Bobby Fischer het haalde van Boris Spassky in de strijd om de wereldtitel schaak.