Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

zaterdag, juli 30, 2011

Zoek de fout

Eentje voor de ingenieur in u, huidig of toekomstig. Of nooitaanwezig.

Ik ben op zoek naar een zoldertrap (of een goeie oplossing daarvoor), alwaardienaangaande ik mij op het internet begaf.

Daar kwam ik deze post tegen:
bij mij staat alles ook op de zolder
heb gekozen voor een geisoleerde zoldertrap van de gamma
maar ga die pas plaatsen nadat alles op de zolder staat

Dat klonk heel logisch, totdat.


woensdag, juli 27, 2011

Ik kook

O ja, en vanaf nu heten al onze kinderen Peter Goossens, of Jamie Oliver, moest je ze tegnkomen.


Olland

Wij zijn weer op vakantie geweest naar een land waar mensen hun gevoeg niet doen inn een plonzende pot, maar op een soort podium. Vanwaar na een kort eresaluut pas het afscheid volgt.

Dat kan toch niet anders dan invloed hebben op de volksaard?

( bijvoorbeeld op het vlak van zelfzekerheid en branie, als ik kind 3 zijn trotse commentaren hoor)


dinsdag, juli 19, 2011

Zeer

De volgende keer dat mijn been weer eens zeer doet als het warm is of ik mijn pillen vergeten ben, dan ga ik eens aan George Hincapie denken. (c) Bettini


Verhaaltje

Zoon T. (4) heeft een nieuw ritueeltje ingelast. Wanneer ik hem in zijn bed stop, moet ik hem een klein verhaaltje vertellen, met in de hoofdrol een klein jongetje. Van vier jaar, rarara.
Dus krijg ik elke keer ter plekke een opdracht toegeworpen, waarover het verhaal moet gaan.

In het begin viel dat nog mee, het moest gaan over een jongetje dat leert fietsen, dat lekker eet, ...

Maar de laatste dagen is het:
  • een jongetje dat een balletje onder de zetel rolt
  • een jongetje dat niet aan het lichtknopje kan
  • een jongetje met hele boze wolven onder zijn bed
  • een jongetje dat platgereden wordt en dood is
Ideaal voor een heerlijke nachtrust.
Mijn creativiteitsklieren beginnen ervan te kreunen.


zaterdag, juli 16, 2011

Car porn

Af en toe krijg ik een aanval van iets waarvan ik achteraf denk: gij idioot.

Zo vond ik het een leuke idee tot vakantie-activiteit om eens zelf de auto te repareren.

Na een winterse schuifpartij waren bumper en koplamp beschadigd. En in mijn fantasie werken garagisten toch ook gewoon met jobstudenten? "Hoe moeilijk kan dat zijn?"
Car Porn
Nu gaat dit Riddertje niet over één nacht ijs. Eerst hier vol vertrouwen een wisselstuk gekocht. Dan in bibliotheek zitten zoeken naar installatie manuals. Niks te vinden.

Car PornMaar er bestaan een aantal sites voor autofanaten die zelf hun mistlampen tunen en na wat zoeken vind je dan toch een boekske met uitleg.

En dan is het... durven. Want een keer uiteengevezen, kan je niet meer met een auto rijden. Los van het feit dat uw garagist u nogal graag zal zien komen, amateur.
Een garagehouder heeft ook rekken vol met vijsjes en pluggen die hij kan gebruiken als er eentje sneuvelt bij het demonteren. Als doe het zelver heb je dat niet. Je weet ook pas of je wisselstuk exact precies juist past... nadat je het origineel hebt verwijderd (en meestal ergens stuk hebt gemaakt).

Car PornEnfin, om een lang verhaal kort te maken: nadat ik het hele ding op dik uur gedemonteerd had, bleek dat de factory repair manual vanop het internet er eentje was van het Amerikaanse model dat, hoe zal ik het zeggen, "zeer sterk lijkt op het Europese model". Zeer sterk. Waarop een nogal gestresst improvisatiemoment volgde dat vooral tot gevolg had dat ondergetekende nauwelijks foto's heeft getrokken van het gebeuren. Helaas.

Maar kijk, na wat duwen, trekken en vloeken, na niet meer dan één cruciale krak, staat alles weer proper in elkaar.

Als ik nu nog de lichten tegoei afgesteld krijg, en mijn garageman niet al te boos is om een stuk dat - achteraf bekeken - misschien wel eens een wit product zou kunnen zijn, is alles dan toch nog goed gekomen. Gesteld dat het goed blijft, was dit bovendien een middagje van €150/uur, en dat krijg ik op school niet.
Wink

Wat we geleerd hebben? Wel, in elke Mazda eigenaar schuilt ergens een Johnny.
In de ogen van mijn vriendelijk supporterende buur ben ik dat ongetwijfeld vanaf nu. En waar vind je nog zoveel plezier voor zo weinig geld?

Of we het snel nog opnieuw zullen doen? Hm.


donderdag, juli 14, 2011

Vertigo

Als je zoals ik een ongerept jeugdig uiterlijk begint te combineren met diepgaande maturiteit, dan heeft dat niet enkel nadelen.

Zo ontdek ik langzaamaan onstuitbare symptomen van iets wat op wijsheid lijkt; u weet wel, dingen die ik graag had geweten toen ik 20 was, maar toen niet wilde horen. Maar, nu ik er eindelijk mee kan te koop lopen, geen twintiger die er oren naar heeft.

Behalve dan bv. bij aankoop van een beter fototoestel waarbij ik op aanvraag voorreken dat wij in de sponzen burcht maar liefst 1000 euro per jaar uitgeven aan zondagse koeken en pistolés.

Al is aankoop-advies natuurlijk vals advies. Dat is meer de kunst van te leren aanvoelen wat de mensen écht willen horen, want wat ze echt willen kopen zien ze niet altijd zelf zo helder.

Een nadeel is dan weer: sleet. Bescheiden sleet, maar het is net als de eerste kras op je nieuwe auto: het gaat niet om de diepte van de kras, en dat dat nog geen bluts is. Het gaat om de kras.

Daarom heb ik mezelf plechtig voorgenomen om enkel die kwaaltjes te tolereren die enige romantiek of poëzie in zich dragen. Er moet minstens een filmklassieker, een opera of een wereldhit naar genoemd worden, een boek of schilderij. Of er moet een goeie schrijver, schilder of ietsanderser jeuk van hebben gekregen.

(met uitzondering van de aambeien van Vaclav Havel,
die mogen zo in zijn gevangeniscel blijven)

Al de rest wijzen we onherroepelijk de deur.


zaterdag, juli 09, 2011

Huiswerk voor het weekend

Op slashdot geven ze interessant denkwerk op voor het weekend:
"My questions are thus: Does anybody have any experience living without the internet? What major nuisances did you encounter? What resources should I put on my intranet? Is there anything I'm overlooking?"
Geestig.

Niet dat hij daar op veel begrip kan rekenen...


donderdag, juli 07, 2011

De vierde macht

Wie vanochtend door De Standaard bladerde, kon al vermoeden dat het antwoord van de N-VA op de nota van Di Rupo "neen" zou zijn.

De krant effende in ieder geval alsvast het pad:
  • Bart Sturtewagen schreef een editoriaal met als titel "Neen is beter dan 'ja, maar' ", maar de inhoud was genuanceerder. De boodschap aan de NVA was: "Neen zeggen is beter dan 'ja maar' zeggen terwijl je 'neen' bedoelt."
  • Onder titel "Fantastische communicatie" mocht Jan Callebout enkele pagina's verder komen uitleggen dat "Formateur Elio Di Rupo kan alleen maar winnen na zijn persconferentie maandag, zegt communicatie-expert Jan Callebaut. Hetzelfde geldt voor de N-VA. 'Wat de partij ook doet, ze komt hier ongeschonden uit.'"
  • Op de achterste cover lezen we tenslotte een nogal gratuite berekening "Di Rupo kost modaal gezin jaarlijks minstens 735 euro", wat een duidelijke boodschap aan de N-VA kiezers is.
Samengevat: het is geen schande om voor de oppositie te kiezen, misschien meent Di Rupo het niet, hij is alleszins uit op het geld van de gewone mens.

In De Morgen lezen we dan weer  via  Marc Hooghe "Wie grote bevlogen idealen verwacht, heeft niets te zoeken in een regeerakkoord. Daarvoor moet je het eerder hebben van een partijprogramma, en zelfs in dat genre is de afgelopen decennia flink de klad gekomen. De vraag is echter of dat zo erg is. De grote conservatieve auteur K.R. Popper stelde al dat wie op hardnekkige wijze een utopisch ideaal nastreeft, uiteindelijk het leven van zijn medeburgers tot een hel zal maken."

(zou BDW Popper lezen?)  De vierde macht, ze bestaat echt.

Al vraag ik me wel eens af of het is dat kranten voorschrijven wat ze willen dat hun lezers denken, of dat lezers die kranten kopen die verwoorden wat ze denken.


Freud

Zit vriend M. de commentaren op ibood te lezen, moest hij toch efkes hard lachen:
·         XXX
·         User
Bericht: 07-07-2011 00:07

Knappe prijs! Maar gezien ik al een NAS van Synology met 4 GB heb staan is het niet aan de orde.
Even off topic: bedankt voor de simpele maar knappe mobiele website! Dat bespaart me wat geklungel zo rond middernacht in bed met m’n smartphone ;)

·         YYY
·         User
Bericht: 07-07-2011 00:10

Welke website is dat dan? Mijn vriendin klaagt ook vaak over geklungel in bed.

(voor wie ibood achtige sites niet kent: elke dag om 00h00 wordt er een andere aanbieding op het internet gezet die dan first-come first-serve gewijze verkocht wordt; de echte fans willen er graag van bij de eerste seconde bij zijn)


dinsdag, juli 05, 2011

Jongens en auto's

Dus het lijkt toch te bestaan, jongetjes die met auto's spelen.
Auto

Tot nu toe hadden we alleen een dochter die op wielen viel.

Maar dan kom je ineens in de veranda en zie je tien autootjes perfect op een rijtje staan, terwijl er een  kereltje op zijn buik naar ligt te kijken...


maandag, juli 04, 2011

Blingbling

Er is niet veel dat méér blinkt dan een kind dat ineens verzint "Papa, haal de wieltjes eens van mijn fiets"...Vrolijke Fietser
...en dan recht blijft.

De kniebeschermers was een slimme truuk van de Sponzen Eega tegen de spichologie van "ik laat me snel vallen want anders ga ik vallen".


Werk

"Ach, na een paar dagen vakantie ben je het al bijna vergeten."

Vriendelijk advies, maar het gedoe op het werk blijft maar nazinderen in mijn hoofd.


Speelstraat

Bedenking uit de badkamer.

Als iemand zijn voeten zo vuil zijn dat je het er na twee dagen nog niet afgeschrobt krijgt, kan je dat vuil dan nog als "vuil" classificeren?

Moet je er dan niet gewoon van uitgaan dat het een deel van het lichaam is geworden, zoals haar of teennagels?

Spaart heel wat geborstel uit.