Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

dinsdag, augustus 31, 2010

Zoef (bis)

Kijk eens aan. Toen ik nog een heel stuk jonger was, schreef ik deze blogpost.

En kijk wie ik daarnet tegenkwam: Tom!
Tesla
Voor €100000 kan je je al eens een parkeerboete veroorloven.

Spijtig dat ik mijn fototoestel niet bij had, trouwens, want die auto is een Tesla, een elektrische sportwagen. Redelijk zeldzaam in het wild.

Toch had ik het pas cool gevonden als hij zich op de(vrije) parkeerplaats naast de gehandicapten had gezet: de groene cambio-autodelen-plaats.


1 september

Kinderen, daar kunt ge beter niet aan beginnen.

Maar op 31 augustus, uw mannen in bed stoppen, en u onderdompelen in de spanning van de nieuwe juf, de nieuwe school of de nieuwe klas, dan is het wel bijzonder om paps te wezen.

Call me mellow.


maandag, augustus 30, 2010

Woord van de dag

Zenuwen, dat is ambetant. Maar soms levert het wel schone excuses op.
student -"Ja maar, ik ben nogal visulair ingesteld."

Klinkt als iets waar de kardinaal niks van wilt weten.

Studenten zijn een fijne materie om mee te mogen werken.


zondag, augustus 29, 2010

Vergeten

J. -"Papa, die dinges, die bloem, hoe heet die ook al weer?"
SR. -"Welke bloem?"
J. -"Wel, die van feest-muziekjes bloemen. Neen, dat was het niet."
SR. -"Vergeet-me-nietjes, bedoel je?"
J. -"Ja die kon ik helemaal niet onthouden."


Sprong

Een mens leert met sprongen.

Zo toog ik vorige maandag op een regenachtige dag ten werke, de eerste dag na de vakantie.

Toen ik tien uur later thuis kwam, kon de baby lopen.

Een hele vakantie zit dat te oefenen, zonder succes. Draai je dan efkes je rug en hopsa. Toeren zijn het.


vrijdag, augustus 27, 2010

Draadloos

Dat is er eigenlijk eentje voor op failblog.
Wifi


dinsdag, augustus 24, 2010

Reculer pour mieux sauter

Ik had me voorgenomen om er geen toetsen aan vuil te maken, maar georganiseerde domheid krijgt mij toch nog op mijn paard.

Waar het om gaat? Vorig weekend gaven een paar agenten aan enkele vrolijke dames een lift in de buurt van de City Parade. De astrante meiden flirten wat, poseren stoer met matrak, schild en agent voor een paar gsm foto's.

Vervolgens haalt het rechts populistische webmagazine Clint punt be de foto's van facebook en probeert er zichzelf mee op te blazen. Clint is al eerder en kwalijker uit de bocht gegaan, dus een opsteker kunnen ze wel gebruiken.

Het oorspronkelijke bericht hebben ze intussen afgezwakt - zo zijn ze wel - maar het klonk ongeveer zo: "Wij verslikken ons ‘s morgens niet zo gauw meer in onze koffie, maar vandaag was het er niet naast toen we ons mailbox checkten. Inhoud: een vracht foto’s van een sexy fotoshoot [een dag later heet het nog: een verkleedpartijtje] tijdens de City Parade in Brussel. ..." Daarop volgden nog enkele regels gespeelde verontwaardiging in de trant van "Terwijl er tijdens de City Parade in Brussel een en ander misliep met verschillende festivalgangers -23 mensen moesten met spoed in het ziekenhuis opgenomen worden- vonden enkele agenten blijkbaar toch nog de tijd om een sexy fotoshoot te houden met enkele schaars geklede dames."

Een haastige internet redacteur van HLN.be/De Morgen nam het bericht gretig over, deed er nog een schepje bij en suggereert dat de agenten zelf aan de drugs zaten: "De Brusselse politie was in staat van paraatheid na de dramatische gebeurtenissen op de Love Parade in Duisburg, maar wat deze agenten bezielde is ons een raadsel. Of ze iets gerookt hebben, weten we niet maar dat ze een serieuze sigaar zullen smoren is wel duidelijk.".

Ik hoop van ganser harte dat ze bij De Morgen
die redacteur (sps)
(a) een serieuze sigaar laten smoren
(b) eigenhandig castreren als hij zich nog eens aan zulk verkavelingsvlaams waagt

Want wie een stapje achteruit zet ziet, zelfs bij zulk een klein en onbelangrijk bericht, snel al heel wat meer context:
* op de City Parade waren 100000 mensen die in het totaal 280 medische interventies nodig hadden, 23 tot in het ziekenhuis; op Pukkelpop zijn er 6000 interventies gemeld
* agenten doen (hopelijk) geen medische interventies
* er werden 14 mensen gearresteerd, wat wel de job is van agenten, maar niet van die aard dat er meteen versterking nodig was
* het is geen fotoshoot maar een paar onscherpe gsm beelden
* het is niet omdat er vrouwen opstaan dat het per definitie sexy is
* iemand die dat al schaars gekleed vindt, moet eens wat minder op het internet rondhangen (of juist meer?)
* het is nergens te zien dat de agenten van dienst waren
* het bericht wordt overgenomen zonder eens naar de politie te bellen (een paar uur later verschijnt er een extra zinnetje "De Brusselse politie heeft intussen een intern onderzoek bevolen en zijn manschappen aangemaand tot meer terughoudendheid, aldus woordvoerder Christian De Coninck.")

De Standaard had het bericht gemist en werd daardoor verplicht om eerst afstand te nemen alvorens te schrijven. En kijk wat dat oplevert: een artikeltje met inhoud en nuance, ergens onderaan een blad. "Ondanks de drukte hadden de agenten schijnbaar nog tijd voor enige verpozing. [...] verscheen een tiental foto's van agenten en enkele vrouwen die gewillig poseren voor de lens. Geen schande, al is op sommige foto's te zien hoe de dames de politiekostuums aantrekken en in de politiecombi poseren met schilden en wapenstokken. [...] Het is voor onze agenten onbegonnen werk om de aanvragen voor foto's te blijven weigeren', zegt woordvoerder Christian De Coninck. ‘Het is een vorm van community policy. [...] De korpschef wil de zaak intern onderzoeken en maant hen alvast aan om in de toekomst iets terughoudender op te treden.'"

Moraal van het verhaal: zet bij al uw berichten plies eens eerst een stapje achteruit, je kan zoveel verder springen.

Double checken, heette dat vroeger


maandag, augustus 23, 2010

Oef!

Gelukkig zijn er nog zekerheden in het leven: de eerste overstap-trein heeft 10 minuten vertraging, de resulterende choco"melk" in het stationscafé is eigenlijk een bruine blob in heet water en het stopcontact is er afgeplakt, want er moest maar eens een ridder zijn computer insteken.


en toen was het gedaan

Het lijkt wel alsof het enige bewijs dat we vakantie gehad hebben is dat ze voorbij is.

Zitten we weer op een klamme trein, de helft van het gerief thuis vergeten en aan één vergadering genoeg om weer helemaal in (uit) de sfeer te zijn.

Om de economie te laten draaien heb je producenten nodig, en consumenten; monkelende buitenstaanders helaas niet.

Laat net dat nu mijn gat in de markt zijn.


vrijdag, augustus 20, 2010

Spierbundel

Wat heeft u gedaan vanavond?

Ik heb eerst met een te lichte hamer een uur zitten meppen op een aardingspin die maar niet de grond in wilde. Waarop ik ze eruit wrikte en met een lepeltje het vervelende obstakel in de grond probeerde uit te graven.

Het bleek te zijn: een aardingspin. In perfect werkende staat.


zondag, augustus 15, 2010

A small step

De baby kan stappen.

Dat wil zeggen, als je niet kijkt. Want als je kijkt (laat staan enthousiast doet) dan stort hij theatraal tegen de grond.

Idem met een fototoestel. Misschien dat we het met een verborgen camera kunnen vastleggen.


Bedenking

Achter ons in het park ligt een Finse piste. Nu associeert u dat Finse misschien vooral met langbenige blondines in hippe loopkledij, in de praktijk loopt de piste - enkele uitzonderingen niet te na gesproken - vooral vol met goeie voornemens, nog steeds strijdend met de gevolgen van de feestdagen. Op een Zweedse piste, misschien, maar we wijken af.

Maar wat ik me afvraag is: waarom heeft bijna iedereen spontaan de neiging om op een looppiste in tegenwijzerzin te lopen? En zou dat aan de andere kant van de evenaar anders zijn?


Kip

We hebben ons nog eens laten vangen in de Nopri.

De sponzen eega had (veronderstelde) kipbrochetten meegenomen die in promo stonden.

"Kip HAMAI".

Bij het bakken bleek er geen ananas tussen te zitten (zodat die Hamai wel eens geen schrijffout zou kunnen blijken), en ik begin intussen te vermoeden dat er ook geen kip aan te pas is gekomen.

Als daar maar geen avondje van komt op de porseleinen troon.


Internet

Af en toe hou ik mijn internetverbruik in het oog.  We hebben zo een van die "unlimited"abonnementen, dus per ongeluk te veel downloaden doen we niet, maar kennis is altijd beter dan niet-kennis.

Zo zag ik dat er de laatste dagen ineens veel trafiek is, terwijl ik het gevoel heb om toch niet zo gigantisch veel op het net gezeten te hebben.
Periode Download Upload Totaal




12 augustus 2010 174,7 MB 11,9 MB 186,6 MB
13 augustus 2010 838,2 MB 30,4 MB 868,6 MB
14 augustus 2010 661 MB 29,7 MB 690,7 MB
15 augustus 2010 674,3 MB 36,7 MB 711 MB
Totaal voor deze periode 4,6 GB 235,5 MB 4,8 GB
Ons netwerk is medium-beveiligd en in de system logs van de router zie ik geen vreemde mac-adressen of rare firewall bewegingen. Mijn computer zelf kan ik niet betrappen op onverklaarbare netwerktrafiek (van een of ander virus/rootkit/trojan ding).

Bestaat er geen veilig tooltje om in XP je eigen netwerktrafiek over een bepaalde periode te loggen en terug te brengen tot concrete applicaties?


donderdag, augustus 12, 2010

Captain's log

Stardate 64079.7

Status report on baby

leeftijd: 393 dagen
gewicht: 10.6kg (full meal counted)
aantal tanden: 5
aantal nagels: 19

Comfort level: auwch


woensdag, augustus 11, 2010

Anoniem

Deze week is het mijn naamdag. Patroonheiligedinges.

Daar gaat de anonimiteit van dit riddertje.

Feest!


Einde

Alles gaat voorbij.

Een jaar of zes geleden kwam ik al zappende voorbij een zeer intrigerende politiereeks. Gefilmd met een soort realisme dat zich verhield tot de meeste andere reeksen als de Alien films tot Star Trek. Helemaal iets voor mij.

Bleek dat je het hele seizoen, Nederlands ondertiteld zowaar, voor de prijs van nog geen half boek kon laten opsturen. En de volgende seizoenen ook, als je het geduld had om lang genoeg te wachten. En dat mijn schoonfamilie graag meedeed. En Forest Whitaker.

Soit. Na zeven seizoenen hielden ze ermee op.  Verder gaan zou uitmelken zijn, dus dat is goed, maar het is het enige ding dat ik de laatste jaren "verzamelde". Gedaan dus met ongeduldig wachten, het internet nog eens checken, toch nog even wachten, bestellen, het pakje een week ongeopend op de kast laten liggen, mezelf inhouden om niet meer dan twee afleveringen per avond te bekijken.

Zo meteen schuif ik de laatste aflevering in de DVD speler. Ritueel.

Uit kijken en dan is het gedaan met uitkijken.


dinsdag, augustus 10, 2010

En dan valt plots die frank

Weet je nog, toen je nog wat jonger was misschien, toen je vriend of je vriendin een verkeerde keuze maakte, zo eentje die achteraf veel zeer zou doen, en je het lef had om ze dat nog te vertellen ook? Zo van "Jaja, natuurlijk volg ik je, maar ik zou het zelf niet doen."?

En weet je nog dat je toen de vingers kruiste om vooral eens géén gelijk te krijgen? Dat je het natuurlijk wel kreeg, de buitenstaanders blik is zoveel scherper?

Helemaal told you so-ish, en niet eens het genot van dat te kunnen zeggen.

Zit ik hier vanavond in mijn zetel, told you so te denken, van mezelf over mezelf. Helemaal vierkant. Tedoeme.


Discussie van de dag

SR -"Ik moet naar Halen, achter Hout."
X -"Waar lig dat?"
SR - "Tegen Diest."
X -"Tiens, ik dacht dat dat in Limburg lag."


Fonetische associatie, heet zoiets vermoedelijk.


donderdag, augustus 05, 2010

Vrachtwagen

Die ochtend in de buurt van de veiling. [foto]
Vrachtwagen

-"Dedju Jos, die letste palletten gaan er nemiejenoep."
-"Setse der tochmo baa, Swa, ik zal ze vastbeinde miejeun keurd."


dinsdag, augustus 03, 2010

Citaat van de dag

Uit zomergasten, over de nogal solitair wonende schrijver Simon Vestdijk.
Hij is geen kluizenaar, maar de hoeveelheid werkelijkheid die hij tot zich toelaat is gerantsoeneerd.


Aloe Vera

Bevreemdend de obsessie die men ons tegenwoordig wilt aanspreken ten aanzien van geurtjes. Ik meen me zelfs reclame te herinneren voor luiers die helpen tegen geurtjes. Een eufemisme dat zit als een jeukende korst op mijn knie. Geurtjes, geurtjes, geurtjes. Te irritant om van af te blijven. Geurtjes.

Er zijn in het leven toch wel ergere dingen dan lichaamsdelen waar een geurtje aan zit? (Al passeer je regelmatig mensen die toch beter eerst even hadden gedoest.) En dingen kunnen toch tegelijk stinken en lekker ruiken? Ik heb de neiging om aan alles te ruiken dat ik niet herken.

Natuurlijk zijn vrouwen een weerloos slachtoffer van de anti-geurtjes maffia.

Tena Lady, bijvoorbeeld. Nu ook met Aloe Vera, volgens de reclame.
Comfort is relatief.


Parking

Wij figureerden vanmiddag op de parking van de Brico. Kleine J. (6) had van mij een plastieken hoekprofiel van tweeënhalve meter cadeau gekregen waarmee hij vervaarlijk heen en weer stond te zwiepen terwijl ik de geluidsisolatie in de auto propte.

Een koppel komt langsgelopen, arm in arm, een beetje voorzichtigjes.
Waarop ik het kereltje toewerp: "Hey, let een beetje op. Straks steekt ge er nog iemand zijn ogen mee uit.",
en de vrouw laconiek antwoordt: "Niet erg, ik ben toch blind."

Hum.