Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

maandag, juli 26, 2010

Leve de studenten

Studenten zijn toch altijd slimmer dan hun docentjes. Zo weten zij natuurlijk al veel langer dat 3G internet in het buitenland heel duur kan zijn.

Dus moet je je "data roaming" afzetten op je telefoon, maar (vooral bij android) betekent dat niet altijd dat hij ook volledig van het internet wegblijft.

Daarom hadden ze een ontroerend eenvoudige tip: zet je internet eventueel af, maar zet er vooral een verkeerd paswoord in. Dan ben je zéker dat het niet stiekum aanslaat. Simpel en effectief.

[een vreemd business model trouwens, dat die mobiele operatoren oordelen dat ze méér verdienen aan dat handvol mensen dat per ongeluk internet gebruikt in het buitenland aan die exuberant hoge prijzen, dan dat ze verdienen aan die duizenden mensen die het wel willen doen als het niet te duur was...]


vrijdag, juli 23, 2010

Zelfbeheersing

Daarnet tikte ik een zoekterm in die mij op deze bladzijde bracht.

En het lukte mij niet om een geeuw te onderdrukken. De mens is een wonderlijk dier.

Probeer het zelf maar eens.

Bing doet het mij ietske minder, in deze.


donderdag, juli 22, 2010

Scene van de dag

Kind A staat, gehuld in een gladiatorenkostuum, het visier van de helm naar beneden, gebogen boven de broer die met enkel wat ondergoed om de lenden op de zetel ligt.

SR: -"... en wat zijn jullie eigenlijk aan het doen?"
In koor: -"Wij zijn doktertje aan het spelen!"

"Maar ik was een ridder."

Consequent, dat wel.


dinsdag, juli 20, 2010

Windenergie

Vreemd. Hernieuwbare energie blijkt niet zo simpel te zijn.
Bijvoorbeeld windenergie is (vooral?) een probleem omwille van het alles-of-niets gehalte ervan. Op sommige momenten is er zoveel wind dat de hoogspanningsleidingen het niet kunnen transporteren. Op windarme momenten moet men alternatieven voorzien. Lees: het vermogen dat men aan windenergie installeert, heeft men nog eens een tweede keer nodig in een andere vorm. Dubbel, als het ware.
Om nog maar te zwijgen van de rechtszaken die windenergie-investeerders opstarten zodra ze het bevel krijgen om de schoepen stil te leggen.

Waarom zou men het overschot aan energie niet tijdelijk kunnen omzetten in bv waterstof (zie ook dat experimentje uit je middelbare school carriere)?

Vreemd.


Bloed

Kinderen, denk daar eerst toch nog maar eens over na.
Voor dat je het weet zit je op de Spoed te wachten op een kerel in een groen pakje die met werktuigen van vrouwelijke huisvlijt zal proberen een teen weer teenvormig te maken.

Om uw aap bij 30 graden vervolgens tien dagen uit de buurt van water te mogen houden.

Waarop hij besluit de temperatuur van het strijkijzer te testen.

Warm, op vele vlakken.


maandag, juli 12, 2010

Wereldcup

Omdat we hier onherroepelijk enkele keren per jaar langs het PKS departement moeten passeren, heb ik door middel van de poëzie getracht om de emoties te kristalliseren die zich in dit huis gisterenavond tussen vader en jongste zoon rond de wereldbekerfinale afspeelden. Op zoek naar het verband tussen beide.

"De baby en de wereldbeker

Enterol rijmt niet op Spanje,
dus dat is geen verband.
Met in zijn broek die vu-
vuzela, scoort hij meer dan
Nederland.
"
Minder literair uitgedrukt: de virussen geraken hier nog niet helemaal goed buiten.


zondag, juli 11, 2010

Diefstal!!

Het dochtertje van vriend M. exploreert de verschillende stadia van "ver" en "hoog". Op de schommel, waar anders:
-"Papa, je moet me keihoog duwen op de zwier tot aan het dak..."
[iepe-iepe]
-"... en nu nog hoger, tot aan de maan!"
[ipe-ipe-ipe]
-"en nu nog hoger, tot in... euh... euh... tot in rusland!!"
[ip-ip-ip-ip]
-"En nu nog hoger... to in ... euhm... tot bij Mega Mindy!"

De fysici onder u klikken eventjes hier.


Radiostilte

U zal het niet geloven, maar na enkele dagen fysieke afwezigheid, hebben wij hier een lokale "griep"epidemie. Een of ander virus dat koorts, hoofd en spierpijn oplevert en een mens twee tot vijf dagen in zijn bed houd. Buiten 37 graden en toch nog van de kou onder de lakens kruipen.

Timing, dat is toch wel alles.

En Dafalgan al enkele dagen mijn beste vriend.


vrijdag, juli 02, 2010

Dialoog van de dag

Vriendje van J. komt spelen, maar is in een nogal eigenzinnige bui (J. draait zichzelf binnenstebuiten om spelletjes te verzinnen, maar het attention span is nogal - heuh - kort).

Een gewoon kind hoor, met selectieve doofheid die die van onze kinderen benadert:
Vr.: "Papa van J., ik heb dorst."
SR: "Ah, wil je een glas plat water of liever spuitwater?"
Vr.: "Cola."
SR: "Cola, dat hebben we niet. Wel spuitwater."
Vr.: "Oh fruitsapper, dat is ook goed."


Klinkt bekend.


Lachen

Wil je eens lachen, bekijk dan de voorwaarden van een "rekeningsverzekering" bij een willekeurige Vlaamse bank. Zo een verzekering is iets waarbij je nabestaanden geld krijgen indien je sterft.  Mits je op de juiste manier sterft, zie ook de voorwaarden van de verzekering. Als je goed leest, mits je sterft zonder dood te gaan, zo lijkt het:
Onder "ongeval" dient te worden verstaan elke gebeurtenis die het gevolg is van een plotselinge en toevallige werking van een uitwendige oorzaak, onafhankelijk van het organisme van de verzekerde en die het overlijden tot rechtstreeks gevolg heeft.
De term "rechtstreeks" is hier bv. zeer belangrijk. Na een auto-ongeval sterven op weg naar het ziekenhuis is vermoedelijk niet verzekerd.

Nooit nemen zoiets, dat spreekt. Maar bij Fortis/BNP/ASLK hebben ze me er blijkbaar eentje "gratis" verlapt. En er zit ook humor in.

Ik lees:
De verzekering dekt geen ongeval dat: [...] rechtstreeks of onrechtstreeks het gevolg is van een wijziging in de bouw van een atoomkern of enige bron van ioniserende stralingen, of veroorzaakt is door een natuurramp;
Ketsjing.

Net nu ik hier met mijn keukenmes een waterstof molecuul in twee probeerde te kappen.