Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

zondag, juli 06, 2008

Bouw

Jezus.

Wat wij eigenlijk niet allemaal verdragen van mensen die in den bouw werken, ongelooflijk. Te vroeg, te laat, half werk, geen werk, halve facturen, foute facturen, niet gehouden beloften, gemiste afspraken, zwart geld, steekpenningen... ik ken van elk voorbeelden uit eerste hand.

Niet dat ik ze niet begrijp, wanneer ze bijvoorbeeld elk individueel uitleggen waarom ze bijvoorbeeld weer niet hun belofte nakomen. Maar als sector is het een schande.

Dertig jaar geleden zouden we zulke dingen nog verdragen hebben van een dokter, die een levensbedreigend gezwel zou wegsnijden. Vandaag niet meer.

Moest een gemiddelde arts zijn patienten behandelen zoals het gemiddelde bouwbedrijf zijn klanten, het zou rap gedaan zijn.

Vreemde stiel.


5 Comments:

At 8:33 a.m., Anonymous Anoniem said...

En dan moet je je eens inbeelden dat je in onderaanneming voor zulke kerels werkt (want de grote namen met veel werknemers en dikke bazen hebben nog steeds dezelfde manieren van toen ze nog klein waren)..
Niet nagekomen afspraken, planningen die steeds verzet worden, dingen die ter plaatse nog niet in orde zijn waardoor ze achteraf nogeens komen klagen over aangerekende standbykosten.

En nog zoiets geweldig: betalingstermijnen tot.... 150(!!!) dagen na indiening factuur! Moet je als klant maareens proberen.

 
At 1:26 p.m., Anonymous Anoniem said...

Mijn vrouw en ik hebben het al dikwijls tegen elkaar gezegd de laatste tijd...

 
At 3:06 p.m., Anonymous Anoniem said...

Volgens mij komt dat door het gebrek aan concurrentie. Ze hebben werk genoeg en kunnen zich bijgevolg alles permitteren. Neemt niet weg dat het hemeltergend is.

 
At 4:11 p.m., Anonymous Anoniem said...

Tja, speciaal volk in den bouw.

 
At 6:49 p.m., Anonymous Anoniem said...

En als ze dan nog op een 'redelijke' manier zouden willen 'communiceren'! Maar ik begin te vermoeden dat zij een taaltje hebben ontwikkeld - het 'lijkt' op een taal die je denkt te kennen -, waarin zij altijd gelijk hebben en jij een (nuttige want profijtelijke) idioot bent.

 

Een reactie posten

<< Home