Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

vrijdag, oktober 12, 2007

Sarah

Er is niet naast te kijken: morgen krijg je de nieuwe CD van Sarah Bettens bij De Morgen (Shine). Hoewel ik - smaken verschillen - haar eigenlijk meer bewonder voor haar wilskracht dan voor haar solomuziek, gaat het toch moeilijk zijn om te weerstaan aan de aankoop van het Gratis Item.

"We" zeggen al langer dat de muziekindustrie wat creatiever moet omgaan met het download verschijnsel, en de verstandigen onder hen - zoals Sarah Bettens - beginnen dat nu door te hebben.

De nieuwe CD van Radiohead kan je zomaar downloaden van het internet, en zelf kiezen hoeveel je betaalt. Dat zou wel eens kunnen meevallen voor die jongens.

Madonna dumpte haar platenfirma in ruil voor een contract met een concertpromotor. Helemaal spot-on, dunkt mij, want een CD is vandaag niet meer dan de aankondiging van een concerttour.

Als we veronderstellen dat een artiest niet meer dan 3 euro verdient aan een verkochte CD, dan zou een verkoop van 10000 CDs evenveel opbrengen dan wanneer de krant haar 25cent van de verkoopprijs (€1.5) zou doorstorten. Als die CDs nog eens terecht komen in een gezin waarvan zelfs maar een fractie beslist om eens naar een optreden te trekken, of om oudere CDs te gaan kopen...


2 Comments:

At 9:12 a.m., Anonymous Anoniem said...

Vreemd he, ik ben ook geen grote fan, maar ik moet me bedwingen om de deur niet uit te hollen achter die cd. (En krant, maar da's bijkomstig.)

 
At 10:37 a.m., Anonymous Anoniem said...

Als abonnee van de Morgen moeten we nog een tweetal weken wachten op de CD.. En dat pas door na een telefoongesprek met een computerstem een cd gereserveerd te hebben.

Je ziet, ze denken vooral aan hun abonnees he :-)

 

Een reactie posten

<< Home