Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

zaterdag, oktober 13, 2007

Nobele Gore

Wat moet een mens daar nu van denken.

Het klinkt een beetje als het geven van de Gouden Schoen aan een belofte, in de hoop dat ie het vaderlandse voetbal zal redden?

(anderzijds, de link tussen milieu en vrede is het beklemtonen waard; noemde Bonhoeffer dat destijds niet het 'conciliair proces' ?)


2 Comments:

At 4:39 p.m., Anonymous Anoniem said...

(Ik citeer even uit het door de ridder doorverwezen artikel)

"Het broeikaseffect, dat stilaan alleen nog door lobbyisten van de industrie betwist wordt"

Ik heb overt laatst ergens (ter zake Zaterdag) vernomen dat het broeikaseffect op zich in het leven is geroepen door ene M. Thatcher (samen met de kernenergie-lobby) én als we dan toch een lobbyist zoeken die zich niet in de industrie bevind en toch het broeikas-verhaal naar beneden trekt: de medeoprichter van greenpeace is een groot tegenstander van de term.

Blijkt dat die mooie grafieken waarmee onze nobele vriend toverd (u weet wel diegene waar temperatuur en CO2 niveau met elkaar vergeleken worden) helemaal niet op die manier met elkaar mogen worden vergeleken...Er zit namelijk een spelling tussen beiden van zo'n 800 jaar, én hier komt voor de meeste het verassende het is het CO2-niveau dat naijlt op het temperatuur-niveau en niet omgkeerd... Dat betekend dus dat de temperatuurstijging een invloed heeft op de broeikasgassen en niet omgekeerd en dus verder dat de invloed van de mens relatief verwaarloosbaar is. (de oorzaak van die CO2-stijging is terug te vinden in de cyclussen waarbij deze gassen worden opgeslagen in de oceaan)

Spijtig genoeg heb ik dit alles allemaal veel te laat vernomen en past deze kijk helemaal niet meer in de heersende visie, waarin de mens het weer allemaal gedaan heeft.
Een nogal arrogante visie blijkt nu achteraf !

 
At 4:41 p.m., Anonymous Anoniem said...

(Vergeten te vermelden dat de drijvende kracht achter de cyclussen natuurlijk de zon is en zijn cyclussen. En dit wel eens dé ster ,letterlijke en figuurlijk, kan zijn in het opwarmingsverhaal.)

 

Een reactie posten

<< Home