Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

vrijdag, augustus 24, 2007

Goegel

Computers zijn vreemde wezens. Hoe langer je ze hebt, bijvoorbeeld, hoe trager Windows opstart.
Dat is de schuld van vanalles, bijvoorbeeld van het feit dat mijn virusscanner bijna 1.7G leest alvorens ikzelf kan beginnen werken. Dat duurt zijn tijd.(dit prentje nam ik net na het opstarten)

Maar ook als je niets doet, dan rammelt de harde schijf nijver. Bijvoorbeeld omdat een programma als Google Desktop Search wat achterstallig werk aan het inhalen is.
In een mum van tijd komen daar dus nog eens honderden megabytes aan geïndexeerde bestanden bij, telkens ook weer gechecked door de virusscanner, lezen en schrijven. (als je het rekensommetje maakt, zie je dat de virusscanner enkel de bestanden heeft gelezen die door Desktopsearch weggeschreven worden: de 2Gigs van Fsecure zijn de 1.7G van daarnet plus de 300MB van Desktopdinges.)

Waarop een mens zich afvraagt: als Google nu eens zou samenwerken met de virusscanbedrijven en één geïntegreerde agent schrijft die tegelijk scant op virussen en indexeert, dan zal mijn computer véél sneller werken. Want al die schijfbewerkingen, die stremmen het gevoel van snelheid. En bovendien kan Google dan de strijd met Microsoft overleven. Want in Vista zit de Microsoftversie van DesktopSearch zo handig geïntegreerd met de configuratie-tool, de help-functie en de user interface, dat de strijd wat dat betreft onbegonnen is.

Maar als ze zich zouden integreren met de virusscanner?


4 Comments:

At 2:28 p.m., Blogger Maarten Cannaerts said...

"Maar als ze zich zouden integreren met de virusscanner?"

Ai - te laat!
Microsoft heeft al een 'mooi' geintegreerd pakket dat defragt, virusscant, backupt, 'optimaliseert', firewallt, beveiligt, en nog wat dingen. Werkt mooi geintegreerd met Vista en doet zoals verwacht vanalles in een proprietary formaat (backups bvb : "uw relevante bestanden zijn gebackupped". Wat 'relevante' zijn is niet zo duidelijk) Blind vertrouwen hebben we.

Of nog "De firewall heeft automatisch excel herkend en toegang tot internet gegeven." Fijn. Denk ik.

Of vista in 't algemeen : "proficiat. Vista heeft zichzelf automatisch geactiveerd via tinternet. Bedankt voor uw bijdrage.".

Soms ook wel leuk : "Aha. Vista ziet dat u een dataprojector aansluit. Wellicht wil u een presentatie geven. Laat ik alvast uw batterij instellingen aanpassen, beeldscherm dupliceren, en screensaver uitzetten. Kan ik nog iets doen?"

Mja.

 
At 3:08 p.m., Blogger Sponzen ridder said...

Maar Microsoft vertrouwen we natuurlijk niet voor virusscanners en firewalls. Die schermen namelijk (per definitie) die gaten af die MS gelaten heeft.

Als ik mijn eigen snelheidsboetes zou mogen uitschrijven, dan zou het ook niet veel kosten.

 
At 3:50 p.m., Anonymous Anoniem said...

Microsoft vertrouwen we natuurlijk best nooit :)

 
At 10:34 a.m., Anonymous Anoniem said...

Nog zo'n leuke integratie: het automatisch downloaden van updates en allerhande fixes.
Met een breedbandverbinding heel leuk en je merkt er niets van, maar met een smalband satellietverbinding om van tegen de muren op te lopen. Zeker met drie laptops op dezelfde verbinding

 

Een reactie posten

<< Home