Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

zondag, maart 11, 2007

Kranten toneel

Dacht u dat er binnen de Persgroep een oorlogje was tussen De Morgen en Het Laatste Nieuws, rond de zaak Lefevre?

Bij Indymedia wisten ze het blijkbaar al langer, DM neemt onder andere sportartikels over van HLN. Zo lazen we vanavond
[DM] De clash tussen RC Genk en Anderlecht is op een 1-1 gelijkspel geƫindigd. Een resultaat dat de titelstrijd in de Jupiler League bijzonder boeiend houdt, met slechts een speling van twee punten tussen beide rivalen. Nicolas Frutos, [...] Dan moet RC Genk in de bekerreturn de 0-1 nederlaag uit de heenmatch proberen weg te poetsen.[Hln] De clash tussen RC Genk en Anderlecht is op een 1-1 gelijkspel geƫindigd. Een resultaat dat de titelstrijd in de Jupiler League bijzonder boeiend houdt, met slechts een speling van twee punten tussen beide rivalen. Nicolas Frutos, [...] Dan moet RC Genk in de bekerreturn de 0-1 nederlaag uit de heenmatch proberen weg te poetsen. (LPB)

Rationeel gesproken is zulks delen van content verstandig, en de andere kranten doen het evenzeer, maar qua imago voelt het toch raar aan. Bijvoorbeeld omdat het ook met economisch nieuws gebeurt, iets waarin je toch een andere visie verwacht tussen beide kranten.


2 Comments:

At 11:03 p.m., Blogger Sed said...

Dit was mij ook al opgevallen bij de kranten het nieuwsblad en de standaard. De standaard publiceert exact dezelfde sportberichten als het nieuwsblad, alleen selecteert het er minder. Vice versa werkt dit ook met de economische berichten in de standaard. We zullen maar denken dat zolang de kranten hun eigen mening mogen geven het hier nog niet zo slecht gesteld is met de pers zeker?

 
At 2:39 p.m., Blogger Unknown said...

dat kan ook van persagentschappen komen zoals belga... maar meestal moet je die toch wat aanpassen, dus ja ze zullen wel overnemen van mekaar

 

Een reactie posten

<< Home