Sponzen Ridder

dit is steeds meer een blog, dan wel een homepage

maandag, mei 22, 2006

Vista tralala

Omringd door Microsoft liefhebbers, wil ik wel eens afwijken van het principe dat "als het werkt, waarom zou je dan upgraden?". Oude computers behoeven oude software.

Maar neen, laten we eens kijken of Vista misschien geschikt is voor deze computer? Met één klik voelde ik me weer helemaal in het MS universum binnenstappen. Hoewel, het programmaatje waarme je kan kijken of je PC Vista-ready is, is slechts 4MB groot! Zou dan toch een nieuwe wind waaien in Redmond?
Helaas. Het is een applicatie die zichzelf installeert, zodat je ze nadien moet uninstallen.Dan maar op zoek gegaan naar een gloednieuwe XP computer (installeren en de *.exe copiëren naar de eigen computer lukt in 90% van de gevallen wel).


Bummer, .NET framework is vereist. Dan maar naar een derde getogen. Daar draait de applicatie, maar blijkt "We're sorry, but your PC cannot currently install and run the core experiences of Windows Vista" (to run an experience, is dat geen taalkoe?). Reden: Windows Vista vraagt 15GB vrije schijfruimte op de C: schuif, bovenop de XP installatie. Zou dat geen vergissing zijn?

Het lijkt er dus op dat Microsoft zichzelf wat in het vlees snijdt met zulke programmaatjes - want Vista zal in werkelijkheid zonder veel problemen draaien op de computers hierboven. Waarom doen ze het dan?

Wel, het is eigenlijk een hele snuggere manier om reclame te maken. Bij het opstarten van het appje, moet je aanvinken wat je precies wilt doen met Vista. Je kan kiezen uit:
I want to ...
* Strengthen Security I want to protect my PC from malicious software ...
* Search and Organize I would like to instantly find what I need ...
* Elegant User Experience with Windows® Aero™ I'd like to see my information in realistic and dynamic new ways...
* Work Anywhere
* Watch and Record TV
* Premium Photo, Music and Movie Experiences I want to enjoy and share my pictures, music and movies ...
* Connect to Corporate or Campus Networks I'll need to connect my computer...
* Simplify My Business...
... en dat zijn toch allemaal dingen die we willen!! Het feit dat je het moet aanvinken maakt dat je het nog moet lezen ook.

En dat we vervolgens een nieuwe computer moeten kopen, dat is al zo sinds de hardware en software fabrikanten hun Duivelse Pakt hebben gesloten.


4 Comments:

At 2:08 p.m., Blogger Maarten Cannaerts said...

hmm... misschien wel goeie reclamestunt maar ik vind het vista verhaal tot nu toe toch niet overweldigend hoor... ik probeer al maaaandenlang de MSDN Vista Beta te installeren (aka Longhorn). Ofwel verkeerde registratiecode via MSDN AA, ofwel foute DVD ISO, ofwel crash bij booten, ofwel niet bootable DVD, ofwel crash bij opstarten van setup... brrr. Ik hou mijn hart vast! (uiteraard /moeten/ we dit installeren van zodra enige werkende versie uitkomt!)

 
At 3:41 p.m., Blogger Sponzen ridder said...

Waarschijnlijk daarom dat er op hun site erg vaagjes staat Getting ready for Windows Vista, available in early 2007. Dat is zoals ik spreek over "getting up early".

 
At 8:51 a.m., Anonymous tom said...

dat is een taalkoe ja: synesthesie noemen ze het. het vermengen van twee zintuigelijke ervaringen.

 
At 9:21 a.m., Blogger Sponzen ridder said...

Eén van mijn favoriete zegswijzen (soms wel ironisch):
"een dag dat we niks geleerd hebben, is een verloren dag"

Bedankt!

 

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home